Koeborstel Veilig, eenvoudig, effectief

Koe en koeborstelKoeien hebben van natuur uit de behoefde om zich te schuren. Maar ook het regelmatige borstelen van de koeien is belangrijk om te verzekeren dat de dierenhuid goed doorbloedt wordt. De huidmassage stabiliseert bovendien de bloedsomloop. Het gevolg: de runderen zijn minder gevoelig voor ziekten, de behandelingskosten – zoals bijvoorbeeld tegen ectoparasieten – dalen.
De koeborstels helpen u bij het moeizame werk om de dieren met de hand te borstelen. De koeien gebruiken de apparaten bijna ononderbroken omdat zij van het borstelen genieten – dit wordt ook bewezen door de tests die wij u aan de achterkant voorstellen.

In alle tests succesvol

De koeborstels hebben bij de tests van de DLG en van het Nationale Landbouwkundig Researchcentrum (CLO) in België uitstekende resultaten behaald. In alle onderzoeken onderstrepen de controleurs de eenvoudige montage, het geringe onderhoud en het feit dat zich geen enkele testkoe bezeerd had – indien nodig zouden meer dan 90 procent van de klanten weer beroep doen op een Heido koeborstel.

koeborstel-vpg2

Eenvoudige bediening

Na een korte periode van gewenning zetten de koeien de borstels zelf in beweging doordat zij de borstel met de kop of met de schoft optillen. Zij leren het principe en gebruiken de machines graag en dikwijls. De machines werken met 60 omwentelingen per minuut.

Veiligheid voor het dier

Met een uitgedachte techniek zorgt Heido voor de veiligheid van de dieren: wanneer de weerstand op de borstel de normale waarde overschrijdt omdat de staart van de koeien zich rond de borstel windt, stopt het apparaat automatisch. Om te verzekeren dat de staart zich volledig kan afrollen draait het apparaat de borstel automatisch drie keer in de andere richting. Daarna stopt het helemaal om te voorkomen dat de staart zich in de tegenovergestelde richting oprolt. Het gebruik van de VPG is zo veilig dat wij – door de DLG bevestigd – geen storende veiligheidsbeugels hoeven te gebruiken. De koeien kunnen op deze wijze het volledige oppervlak van de borstel gebruiken.

Hoogwaardige elektronica

De veiligheidsschakeling van de VPG werkt altijd, ook bij wisselende binnen of buitentemperaturen. Door een hoogwaardige techniek optimaliseert de elektronica zich zelf. De veiligheidsschakeling wordt telkens bij dezelfde weerstand aangeschakeld en garandeert op deze wijze een probleemloos gebruik.

Voor gelukkige en sterke melkkoeien

Met de juiste verzorging zorgt u voor het welzijn van uw koeien; tegelijkertijd verhoogt u ook het melkrendement. Met de koeborstels 2 en 3 biedt Heido praktische hulp die het werk enorm vergemakkelijkt: de dieren gebruiken de machines om zich schoon te maken – zelfstandig en met veel plezier, zoals door de tests van de DLG bewezen wordt.